------------------------------------------------ SE OGSÅ "NYT FRA FORMANDEN" ------------------------------------------------

PUBLICIST-KALENDEREN:

KONTORET ER FERIELUKKET TIL MANDAG DEN 30. JUNI.

DET SKAL VI OPLEVE:

En dejlig sommerferie.

Derpå ved vi om efteråret foreløbig, at onsdag den 22. oktober kl. 12-14 vil Bjørn Nørgaard fortælle om sit forhold til medierne. Medlemsbrev følger.

DET HAR VI OPLEVET I ÅR:

Mandag den 27. januar hørte vi om "Nat med Dagen" - chefredaktøren for Danmarks nyest afdøde dagblad Kresten Schultz Jørgensen fortalte, hvad det var, der gik så gruelig galt.

Rejselegaterne fra Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen gik i år til Ali Meister, Jens Nauntofte, Ann Mariager og Erik Eriksen.

Tirsdag den 18. februar: debatmøde om videnskabelig uredelighed i anledning af Lomborg-sagen. Chefredaktør Tøger Seidenfaden og professor Jens Rehfeld (en af initiativtagerne til den ny underskriftindsamling, den der er uenig med Tøger Seidenfaden). Tøger Seidenfaden var ude med de helt store ord om udvalget - deres rapport var forbryderisk, både videnskabelig og juridisk, sagde han for eksempel. Han sagde også, at han helt klart gik efter et injuriesøgsmål, så det hele kunne blive klarlagt.

Tirsdag den 18. februar: Forpremiere på årets københavnske Studenterrevy, denne gang i Brumleby. De, der ikke var med, snød sig selv for en fin oplevelse. Og så er det jo altid spændende at se, hvad de har fundet på i år. Mange senere professionelle kommer jo fra den trup. Men der var vist fodbold i fjerneren...

Tirsdag den 4. marts: Generalforsamling med lovændringer, derpå uddeling af PUBLICISTPRISEN, som i år gik til Connie Hedegaard. Se mere under "Nyt fra formanden".

Onsdag den 2. april indledte TV2s første direktør, JØRGEN SCHLEIMANN, en debat over emnet "Er TV2 public service? - er DR?". For at få god plads til debatten åbnede vi den lidt før normalt, altså før kl. 13.

Vi gennemførte studierejse til forårets EU-formandsland og næste års olympiske centrum GRÆKENLAND tirsdag den 6. til og med søndag den 11. maj.

Rundvisning i tidens mest omdiskuterede danske bygningsværk DET NY OPERAHUS på Holmen onsdag den 21. maj kl. 14.

OPERAHUSET en gang til, kl. 16, for dem, der ikke kom med på første hold og kl. 16. Alt var udsolgt på begge hold.

Tirsdag den 27. maj: BAKKETUR med revelsben og Cirkusrevy.

Onsdag den 11. juni 10.30-14.30 Besøg i filmbyen Zentropa. Omvisning, den store filmbusinesslunchbuffet, demonstration af computer-manipulation, og spørgetime med Peter Aalbæk Jensen.

BYTTE-BILLEDER-AFTEN: Torsdag den 12. juni bytte-billeder møde på TV-2 København især for deltagerne i Grækenlands-turen, men alle medlemmer var velkomne. Turen omfattede også en rundvisning på stationen ved Athen-rejsefører Sidse.

DET OPLEVEDE VI I FJOR:

Januar: Møde med lektor Hans Jørgen Nielsen, Københavns Universitet, om hans undersøgelse for Rockwool Fonden af Danmarks omdømme i udlandet efter den store indvandrer-debat.

Tirsdag den 26. februar: Forpremiere på den københavnske Studenterrevy.

Tirsdag den 5. marts. Kl. 9.45 spillede vi på Hotel Imperial det meget omtalte BBC-bånd, hvor Tim Sebastian i TV-udsendelsen HardTalk talte med udenrigsminister Per Stig Møller. Straks derefter, kl. 10.30: Generalforsamling, kl. 12 Publicistpris.

Tirsdag den 23. maj kl. 18 besøgte vi Den ny Stærekasse. Det kongelige Teaters bestyrelsesformand, Mads Øvlisen, fortalte om sine teatre og fremtidsplanerne. Derpå spiste vi derinde i det store hus og kl. 20 så vi den ellers udsolgte forestilling "Onkel Vanja" på den nyrestaurerede Nye Scene.

Tirsdag den 28. maj kl. 18: Bakketur med revelsben og den flot anmeldte Cirkusrevy.

Tirsdag den 4. juni kl. 12-14: Kulturminister Brian Mikkelsen om medieforliget. På mødet kom det frem, at selv om forliget skulle være indgået dagen før, havde ministeren lukket døren op endnu en gang til de fire partier, der ikke ville være med. Han fortalte også, at ligesom DR TV skal lægge 21 pct. af sin produktion (ud over nyheder og sport) ud af huset, vil der med tiden komme tilsvarende krav for DR Radio.

Samme dag, altså tirsdag den 4. juni, men om aftenen, fejrede Publicistklubben i Malmø (PK Södra) sommerens indtog i Helsingborg ved at besøge det ny spændende Dunkerske kulturhus i Norra hamnen. Huset blev indviet for få uger siden. Vore medlemmer er velkomne til deres arrangementer. Hold øje med denne hjemmeside, for tit får vi besked så sent at vi ikke kan nå at sende brev ud. Svenskerne har også adgang til et hus i det centrale Athen, men de vil muligvis skille sig af med det, fordi der er for få, der søger. Se under "Nyt fra formanden".

Onsdag den 12. juni: Spændende bustur til Roskilde med forpremiere på vort medlem Lise Nørgaards 85-års-fødselsdag. Rundtur i byen til Lise-minder, lurblæsning ved ankomsten til Hotel Prindsen, varm velkomst af såvel hotellets ejer som byens borgmester, inspektion af hotellets Lise Nørgaard-salon og imponerende frokost i samme hotels Guldaldersal. Den er genopstanden så flot, at man ikke tror det muligt, at Lise fra sin Roskilde-tid erindrer den som så forsømt og støvet, at hun den gang besluttede, at når hun en gang døde, ville hun brændes og have støvet strøet ud på salens gulv, for så kunne det da få lov at hvile i fred.

2.-9.september: vi arrangerede en studieuge på CYPERN i anledning af Cyperns forestående medlemskab af EU.

Tirsdag den 18. september: morgenmadsmøde kl. 9-10 på Hotel Imperial om TAIWAN med en af de kyndigste derudefra, dr. Peng (udtales Pong).

Onsdag den 19. september kl. 18: Vi mødtes ved Dyrehavens Klampenborg-port (lige ved Klampenborg station) for sammen med Skov- og Naturstyrelsens informationschef, vort medlem Poul Erik Magnussen, og skovrider Waage Sørensen at vandre et par timer gennem DYREHAVEN, hvor kronhjortene netop på den tid fyldte luften med deres pragtfulde brunsthyl. Aftensmad på Peter Liep, mens der hyles. Frit valg mellem okse- og dådyrhakkebøf.

Fredag den 18. oktober kl. 12-14: debatmøde med Danmarks EU-kommissær, Poul Nielson.

Søndag den 20. oktober: Vurdering af metro-premieren med hovedpersonerne.

Onsdag den 23. oktober: Bytte-billeder møde efter Cypern-turen.

Tirsdag den 5. november kl. 19.30 i Industriens Hus på Københavns Rådhusplads: Danes Worldwide (det tidligere Dansk Samvirke) inviterede os med til EU-møde med seniorforsker Lykke Friis, DUPI.

Onsdag den 6. og torsdag den 7. november: studietur til EU og NATO i BRYSSEL.

Tirsdag den 3. december kl. 18 kunne vi komme med til Malmøs Publicistklubs julemøde på Malmømuseet - arrangementet begyndte med en rundvisning på udstillingen "5 decennier" hvor Torbjörn Andersson, der har været pressefotograf i fem årtier, det meste af tiden på Expressen i Malmø viste dele af sin brede produktion - fra billeder af Malmø til Kosovo, Tyrkiet og Rwanda. Efter rundvisningen med udstilleren selv gik deltagerne til restaurant Vega, hvor der efter et indledende glas gløgg blev serveret julebord. Middagen kostede 120 svenske kroner (under 100 dansk).

Vort eget JULEMØDE blev holdt mandag den 16. december kl. 12-15 på hotel Imperial: "POUL NYRUP GØR STATUS". Dagen efter den socialdemokratiske kongres, hvor partiet skiftede formand, mødtes den afgående med os.

DET OPLEVEDE VI I 2001:

Tirsdag den 23. januar: medlemsmøde med Søren Mørch på hotel Imperial

Onsdag den 24. januar: morgenmadsmøde med Gurbux Sing i Internationalt Pressecenter

Torsdag den 1. februar: forpremiere på lufthavnshotellet Hilton

Onsdag den 28. februar: forpremiere på årets studenterrevy i Huset i Magstræde

Torsdag den 1. marts: generalforsamling og Publicistpris-uddeling til Klaus Rifbjerg.

Søndag den 1. april: Forpremiere på Slaget på Rheden set med modstandernes øjne fra Langeliniepavillonen med udsigt over åstedet og den britiske ambassadør og den engelske flådes tophistoriker som veloplagte indledere. To herboende Nelson-efterkommere var med: Susanna og Peter Vedel, henholdsvis tiptipoldedatter og tiptiptipoldesøn af søhelten og lady Hamilton.

Torsdag den 5. april: Parken gav os forpremiere på sit berømte tag, der skal dække over Melodi Grand Prixet, og Parkens direktør Flemming Østergaard og DR's Grand Prix general Jørgen Ramskov fortalte. Bagefter uddelte vi Jubilæumsprisen til radiojournalisterne Nikolaj Ifversen og Kjeld Koplev for deres fremragende formiddagsprogrammer på DR's P1.

Fredag den 27. april om aftenen: Formøde for Slovenien-farerne.

Onsdag den 9.-lørdag den 12. maj (bededagsferien): Studietur til Slovenien. Vi var 48.

Onsdag den 23. maj: Bella Centers ny lokaler, besøg på Ørestadens højeste hus, Ferrings 20. etage, møde med Anne Grete Foss om Ørestaden, forpremiere på Metroen, bustur over Øresundsbron og togtur - lidt forsinket - hjem igen.

Fredag den 25. maj: Billigbilletter til "Byens bedste bryster"s renoverede forestilling i Tivolis Glassal.

Tirsdag den 29. maj: Vor årlige bakketur med revelsben og Cirkusrevy.

Søndag den 10. juni 10-18: Bytte-billeder-møde på Gunderslevholm for Slovenien-farerne.

Onsdag den 12. september: Hvad skal det dog blive til med tante Berlingske? Nyudnævnte chefredaktør Karsten Madsen fortalte om sig selv og om Berlingskes fremtid.

Fredag den 14. september: Dansk-slovensk venskabsaften med vort ny medlem Igor Gruden og et halvt hundrede unge slovenere.

Onsdag den 10. oktober: Slaget ved Lund - Skånetur fra morgen til aften.

Onsdag den 24. oktober kl. 12-14: Udenrigsminister Mogens Lykketoft om hvorfor han har skiftet udenrigsministerstil.

Onsdag den 7. november: Optakt til kommunalvalget: Vores allesammens hovedstads fremtid. Møde på Københavns rådhus.

Onsdag den 21. november kl. 12-14 i Pyramiden i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Dagen-derpå - om folketingsvalget. 179 havde meldt sig for at se og høre statsminister Poul Nyrup Rasmussen (A), økonomi- og vicestatsminister Marianne Jelved (B), Bendt Bendtsen (C), Mimi Jakobsen (D), Holger K. Nielsen (F), Pia Kjærsgaard (O) og kommende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Torsdag den 22. november kl. 12-14 på Hotel Imperial. Debatmøde med Fay Weldon.

Torsdag den 6. december kl. 12-14 på Hotel Scandinavia: julemøde med forfatteren Bo Lidegaard om hans ny bog om J.O. Krag.